GORIČKO DRÜJŠTVO ZA LEPŠE VÜTRO
Grad 191
9264 Grad
02/55 11 030
marta.horvat@gmail.com

Aktualno

23. februarja 2010 je bil Občni zbor Goričkega drüjštva za lepše vütro.

Občnega zbora se je udeležilo 33 članov in 9 ostalih gostov.
 

O nas


Goričko drüjštvo za lepše vütro deluje od leta 2003. Ustanovili so ga udeleženci projekta Krajinskega parka Goričko.

Namen društva je, da ohranja naravno in kulturno dediščino območja parka, da skrbi za izobraževanje Goričancev, da povezuje ponudbo območja, izvaja promocijske aktivnosti in vse ostalo, kar pomeni napredek in dobrobit občanov Goričkega.

Društvo je organizator vsakoletne majske kulturne prireditve,ko se predstavijo pevski zbori iz celotnega območja trideželnega parka in septemberske rokodelskega sejma, kjer se predstavljajo in prodajajo rokodelci iz območja trideželnega parka.

Člani delujejo v okviru sekcij in ena najbolj aktivnih je sekcija rokodelcev. V povezavi z goričkimi društva izvajamo tudi promocijske aktivnosti po krajih v Sloveniji, rokodelci pa se predstavljajo tudi v Avstriji in na Madžarskem.

Od leta 2005 do 2007 smo izvedli projekt INTERREG IIIA Slovenija – Avstrija z naslovom Ohranimo življenjski prostor ogroženim pticam.

V letu 2007 je društvo s pridobljenimi sredstvi LRF za Pomurje izvedlo projekt Iz narave in rok goričkih meštrov do prodaje. Zbrali smo rokodelce (izdelovalce izdelkov domače obrti) v okviru sekcije, ki se predstavlja na vsakoletni sejemski prireditvi v Neradnovcih in v drugih krajih po Sloveniji. Za potrebe sejme smo nabavili lične stojnice.

Smo tudi izvajalci raličnih izobraževalnih programov in se vključujemo v aktivnosti Javnega zavoda Krajinski park Goričko in drugih razvojnih institucij. Vse te aktivnosti s predlagano vsebino nadgrajujejmo.
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se